Представяне на проекта Multi-IN пред международната общност

На 6-ти септември представихме проекта Multi-IN, в рамките на 29-тата Международна конференция за спина бифида и хидроцефалия. Конференцията се организира традиционно от Международната федерация за спина бифида и хидроцефалия (IF) и тази година премина под надслова “Различни нужди, еднаква права”/ “Diverse Needs, Same Rights”. 

„Въвеждане на проекта Multi-IN от България и Словакия“ беше включено в официалната програма след прецизен подбор и официално одобрение от специална комисия към организационния комитет на Международната федерация.

Славея Костадинова от сдружение Спина бифида и хидроцефалия-България представи идеята на проекта, партньорите, поставените цели и  първия официално публикуван материал – Общите насоки за мултидисциплинарна грижа и приобщаване на ученици със спина бифида и с хидроцефалия.

Презентацията и други интересни теми и новини от международната общност може да намерите на линка към записа от първия ден на конференцията в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=nzCWpJWwS0o