Представяне на проекта Multi-IN пред децата със спина бифида и хидроцефалия и родители от България и Словакия

През летните месеци асоциациите са спина бифида и хидроцефалия в България и в Словакия традиционно провеждат своите лагери. По време на тези събития, партньорите запознаха децата със спина бифида и хидроцефалия и техните родители с проекта Multi-IN и с преките ползи, които ще имат от изпълнението и продуктите, които предстои да публикуваме.

Спина бифида и хидроцефалия-България проведе лагера си в периода 13-17.07.2022 в Кранево, на брега на Черно море. Лагерът е семеен и в него участват активно родителите, заедно със своите деца. Програмата включва интересни занимания, обучения, уъркшопове и за двете групи.

Лагерът на словашката асоциация се проведе от 17-22.07.2022 в  красивите Татри на Словакия. Лагерът е само за деца и се организира с подкрепата на много доброволци. Освен интересната програма и възможността да общуват свободно помежду си, децата се учат на ценни умения за самостоятелност.

Лагерите събират активни представители на общността и са прекрасна възможност да представим проекта Multi-IN пред целевата ни аудитория и хората, които ни подкрепят.

Славея Костадинова (СБХБ) и Терезиа Дрдулова (SBAH) представиха проекта пред повече от 30 деца и родители от България и Словакия, които показаха интерес и желание да подкрепят разпространението на резултатите.