Втора международна среща във Варна, България

В периода 12-14 септември 2022 се проведе втората международна среща на партньорите по пректа Multi-IN, този път във Варна, България. Тереиза Друдолова и Катарина Ондашова от Центъра за ранна интервенция Търнава дойдоха на работна срещи, за да оценят сътрудничеството по проекта до момента и да планираме по-нататъшни дейности заедно със Славея Костадинова от сдружение Спина бифида и хидроцефалия-България.

На работната среща беше обсъдено и разширяването на мрежата от асоциирани партньори по проекта. Представителите на двете страни бяха приети от г-н Коста Базитов, заместник-кмет на Община Варна, с ресори „Здравеопазване“ и „Социални дейности“. В общ разговор той информира гостите от Словакия за предлаганите услуги в подкрепа на семейства с деца с увреждания и предложи да посетят новооткрития център на Карин дом. Г-н Базивот се интересуваше от начина, по който се предоставят социални услуги в град Търнава.

В сряда, 14 септември 2022 г., партньорите по проекта посетиха съвместно Агенция Вижън. Те разгледаха помещенията и се срещнаха с Илина Чолакова и други служители, с които обмениха опит в областта на работата със семейства с деца с увреждания.

Времето заедно донесе вдъхновение за всички участници и засили взаимните връзки чрез опознаване на българската култура и по-широката среда, в която се изпълнява проектът Multi-IN.

Терезиа Дрдулова